Κινηματογράφος

Η Μικρή Γοργόνα ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια στο box office

Διαφήμιση

Το παραμύθι των Disney Studios έχει κερδίσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια
Οι παγκόσμιες εισπράξεις από το box office της ταινίας “Η Μικρή Γοργόνα” ξεπέρασαν τα 526 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, η νέα εκδοχή του δημοφιλούς παραμυθιού κατάφερε να επιστρέψει έναν εντυπωσιακό προϋπολογισμό παραγωγής, ο οποίος υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το ποσό αυτό εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει όλα τα έξοδα διαφήμισης, τα οποία πιστεύεται ότι ανέρχονται σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Τα στούντιο της Disney ίσως υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες της Μικρής Γοργόνας, αφού το τελευταίο μεγάλο remake της, ο Αλαντίν, απέφερε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Όμως η μάρκα της “Μικρής Γοργόνας” δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλής όσο ο “Αλαντίν”, ο οποίος είχε επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι πρωταγωνιστούσε ο Γουίλ Σμιθ, ένας Γουίλ Σμιθ πολύ πιο δημοφιλής από τους all-stars της “Μικρής Γοργόνας”.

Ο “Αλαντίν” ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ασιατικές αγορές, όπως η Ιαπωνία (112 εκατομμύρια δολάρια), η Νότια Κορέα (91 εκατομμύρια δολάρια) και η Κίνα (53 εκατομμύρια δολάρια). Όμως η “Μικρή Γοργόνα” δεν σημείωσε επιτυχία σε καμία από αυτές τις περιοχές: στην Ιαπωνία κέρδισε μόλις 10 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στη Νότια Κορέα κέρδισε 5 εκατομμύρια δολάρια και στην Κίνα 3,7 εκατομμύρια δολάρια και ηττήθηκε πλήρως.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το ‘Suicide Squad’ θα μετατραπεί σε σειρά anime

Η Ridley Scott Studios θα γυρίσει ταινία για τον αποτυχημένο αποικισμό του Άρη

Η Emilia Clarke δεν ντρέπεται να παίξει μπροστά στην πράσινη οθόνη