Υγεία

6 ομάδες τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν κιρσούς

Διαφήμιση

Οι κιρσοί είναι μια από τις πιο κοινές ασθένειες. Η καθιστική ζωή, η κληρονομικότητα, το να κάθεστε για πολλή ώρα σε έναν υπολογιστή ή, αντίθετα, το να εργάζεστε στα πόδια σας, όλα αυτά ενέχουν τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών. Περίπου το 70% των γυναικών και πάνω από το 50% των ανδρών πάσχουν από αυτή τη νόσο, ενώ πάνω από 35 εκατομμύρια άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Συχνά η εμφάνισή της συνδέεται με παράγοντες όπως ο λανθασμένος τρόπος ζωής και η μη ισορροπημένη διατροφή.

Οι κιρσοί των κάτω άκρων, κιρσοί (από το λατινικό varix, varicis “φούσκωμα”) είναι μια διάταση των επιφανειακών φλεβών των κάτω άκρων, που συνοδεύεται από δυσλειτουργία των βαλβίδων που εξασφαλίζουν την αντίστροφη ροή του αίματος και διαταραχή της σωστής ροής του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά.

Υπάρχουν διάφορες ομάδες προϊόντων που επηρεάζουν το φλεβικό σύστημα.

Τηγανητές τροφές
Η πρώτη και κυριότερη είναι τα τηγανητά φαγητά. Επηρεάζει την πήξη του αίματος: για να το κάνουν να ρέει ενεργά μέσα στις φλέβες, στη θεραπεία των κιρσών, χρησιμοποιούνται αραιωτικά φάρμακα, και τέτοια τρόφιμα δρουν “προς την αντίθετη” κατεύθυνση. Το αίμα πυκνώνει, οδηγώντας σε πρήξιμο, βάρος στα πόδια και κόπωση.

Αποφύγετε τα τηγανητά φαγητά – επιλέξτε μια διαφορετική μέθοδο μαγειρέματος: π.χ. φαγητό στον ατμό ή κοκκινιστό.

Και όταν μαγειρεύετε, επιλέξτε άπαχο κρέας (στήθος κοτόπουλου, γαλοπούλα), ψάρια, θαλασσινά.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πόσες ώρες την ημέρα μπορείτε να εργάζεστε για να μην εξαντληθείτε.

Να γιατί πρέπει να προσθέσετε σκόρδο στη λεκάνη της τουαλέτας σας

Konstantinos Zannas

Γιατί πονάει ο αυχένας μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;