Αυτοκίνητα

Η Mercedes-Benz CLE αντικαθιστά τις δίθυρες οικογένειες C-Class και E-Class

Διαφήμιση

Το νέο κουπέ θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό το φθινόπωρο, ενώ οι αντιπρόσωποι στις ΗΠΑ θα μπορούν να αγοράσουν το μοντέλο στις αρχές του 2024.

Οι νέες Mercedes-Benz C-Class και E-Class δεν έχουν δίθυρες τροποποιήσεις στις οικογένειές τους, και τα νέα κουπέ και κάμπριο Mercedes-Benz CLE τις αντικαθιστούν. Οπτικά, η CLE είναι πιο κοντά σε ένα αυτοκίνητο της Celsius: είναι ορατή λόγω των γραμμών του αμαξώματος, της μπορντούρας μιας γραμμής των πλευρικών παραθύρων, της μάλλον στενής μάσκας ψυγείου και των σφραγίδων σε ένα καπό. Η σιλουέτα ενισχύεται επίσης από τις χαρακτηριστικές γραμμές στα εμπρός και πίσω φτερά.

Το CLE εφοδιάζεται με προβολείς LED στον βασικό εξοπλισμό, ενώ οι προβολείς Digital Light matrix διατίθενται προαιρετικά. Το νέο Coupé και το Cabrio εφοδιάζονται με τις αρχικές ζάντες 18 έως 20 ιντσών.

Από πλευράς διαστάσεων, η Mercedes-Benz CLE είναι μεγαλύτερη από τα κουπέ των οικογενειών C-Class και E-Class. Το μήκος της είναι 4850 mm (164 mm μεγαλύτερο από την C-Class και 15 mm μεγαλύτερο από την E-Class), το πλάτος της είναι 1860 mm (50 mm περισσότερο), το ύψος της είναι 1428 mm (23 mm περισσότερο). Η απόσταση μεταξύ των αξόνων στο νέο όχημα είναι 2865 mm (25 mm μεγαλύτερη από τη δίθυρη C-class). Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 420 λίτρα (60 λίτρα περισσότερα από τη σειρά C και 5 λίτρα λιγότερα από τη σειρά E).

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το ανανεωμένο Audi Q7 ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του: νέα εικόνα

Το νέο σεντάν Geely Galaxy L6 αποκαλύφθηκε σε επώνυμες εικόνες

Το pick-up Hyundai Santa Cruz αποκτά “off-road” έκδοση XRT στο νέο έτος μοντέλου