Αυτοκίνητα

Το pick-up Hyundai Santa Cruz αποκτά “off-road” έκδοση XRT στο νέο έτος μοντέλου

Διαφήμιση

Η νέα τροποποίηση διαφέρει από τις άλλες εκδόσεις μόνο ως προς τη διακόσμησή της – δεν υπάρχουν τεχνικές τροποποιήσεις.

Το σειριακό φορτηγό Hyundai Santa Cruz με φέρον αμάξωμα έκανε το ντεμπούτο του το 2021, βασίζεται στο Tucson και προορίζεται μόνο για τη Βόρεια Αμερική. Το pickup δεν τοποθετείται ως “όχημα εργασίας”, αλλά ως ένα αυτοκίνητο για τους λάτρεις του ενεργού τρόπου ζωής. Στις ΗΠΑ, το Santa Cruz στο σύνολό του συνήθισε: 36.480 μονάδες πωλήθηκαν εκεί το 2022, το αποτέλεσμα των έξι μηνών του τρέχοντος έτους είναι 20.050 μονάδες. Ωστόσο, μέχρι το “κορεάτικο” Ford Maverick απέχει ακόμη πολύ: 74.370 μονάδες το 2022 και 21.478 αντίτυπα σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023 (τα στατιστικά στοιχεία για το εξάμηνο δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη από τη Ford).

Και τώρα το Santa Cruz έχει μεταφερθεί σε ένα νέο έτος μοντέλου. Το κύριο πράγμα – το pickup έλαβε “εκτός δρόμου” έκδοση XRT. Θα υπενθυμίσουμε, τα crossovers Hyundai Santa Fe, Tucson και Palisade έχουν επίσης την παρόμοια έκδοση στις ΗΠΑ. Παρεμπιπτόντως, το αναφερόμενο Ford Maverick έχει την “σκληροπυρηνική” έκδοση – ονομάζεται Tremor. Αλλά αν το φορτηγό της Ford έχει οριστικοποιήσει την ανάρτηση (συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν άλλα ελατήρια και αμορτισέρ), η ειδική σειρά της Hyundai διαφέρει από τα στάνταρ αυτοκίνητα μόνο από τη διακόσμηση.

Έτσι, το Hyundai Santa Cruz XRT έχει μαζικές επεκτάσεις στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ, τα περιβλήματα των καθρεπτών και οι χειρολαβές των θυρών είναι βαμμένα μαύρα, υπάρχουν χειρολισθήρες στις πλευρές του χώρου φόρτωσης και οι χρωμιωμένες πλάκες στη μάσκα του ψυγείου είναι σκουρόχρωμες. Το “εκτός δρόμου” pick-up αποκτά επίσης πορτοκαλί καλύμματα τροχών, καθώς και το έμβλημα XRT στο πίσω μέρος.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το ανανεωμένο Audi Q7 ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του: νέα εικόνα

Haval H5 frame SUV: πρώτες επίσημες εσωτερικές εικόνες

Η Mercedes-Benz CLE αντικαθιστά τις δίθυρες οικογένειες C-Class και E-Class