Υγεία

Ακούτε συχνά μουσική με ασύρματα ακουστικά;

Διαφήμιση

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν όχι μόνο να απλοποιήσουν την καθημερινή ζωή, αλλά και να δημιουργήσουν περιπλοκές που κάνουν όλα τα άλλα να φαίνονται ασήμαντα σε σύγκριση με αυτές. Τα ασύρματα ακουστικά, για παράδειγμα, έχουν γίνει ένα οικείο, βολικό και κάπως κομψό αξεσουάρ.

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς αυτά. Τα ασύρματα ακουστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο γυμναστήριο χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή από τις δραστηριότητές σας, μπορείτε να ακούτε διαλογισμό και ευχάριστη μουσική πριν πάτε για ύπνο – υπάρχουν πολλές επιλογές. Αλλά πόσο ασφαλή είναι και τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν, ακούσαμε από έναν ακουολόγο, έναν ωτορινολαρυγγολόγο και έναν υποψήφιο των ιατρικών επιστημών.

Πώς διαφέρουν τα ασύρματα ακουστικά από τα ενσύρματα
Για να καταλάβουμε πώς τα ασύρματα ακουστικά επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα, θα πρέπει να καταλάβουμε πώς λειτουργούν. Τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι τα εξής:

  • Η κεραία των ακουστικών βρίσκεται σε άμεση επαφή με το κεφάλι,
  • Η επίδραση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου (ΗΜΠ) είναι εντελώς αόρατη στο σώμα,
  • Τα ασύρματα ακουστικά, τα οποία λειτουργούν με την τεχνολογία Bluetooth, εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία όσο είναι ενεργοποιημένα.

Η διαφορά μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων ακουστικών δεν έγκειται μόνο στην ευκολία, αλλά και στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία στην περίπτωση της ασύρματης έκδοσης. Ενώ οι βλαβερές συνέπειες στην ακοή (με παρατεταμένη χρήση ή όταν ακούτε δυνατή μουσική) και ο κίνδυνος φλεγμονής των ακουστικών πόρρων όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά μέσα στο αυτί είναι οι ίδιες.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Να γιατί πρέπει να προσθέσετε σκόρδο στη λεκάνη της τουαλέτας σας

Konstantinos Zannas

6 ομάδες τροφίμων που μπορούν να προκαλέσουν κιρσούς

“Στεγνό” βούρτσισμα – πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι

Konstantinos Zannas