Αυτοκίνητα

Peugeot 208 ανασχεδιασμένο: νύχια λιονταριού, πλουσιότερο εσωτερικό και τεχνικές αναβαθμίσεις

Διαφήμιση

Στο ανανεωμένο hatchback της γαλλικής μάρκας προστίθενται νέα υβριδικά μοντέλα στη γκάμα, ενώ το “γέμισμα” της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης παραμένει το ίδιο.

Το σημερινό πεντάθυρο Peugeot 208 και η ομώνυμη πράσινη εκδοχή του, το e-208, παρουσιάστηκαν το 2019. Από τότε, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει ήδη υποστεί τεχνικές αναβαθμίσεις. Το “διακόσιο όγδοο” έγινε το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Ευρώπη στα τέλη του 2022, στερώντας από το Volkswagen Golf αυτό το καθεστώς. Φέτος, το μοντέλο στοχεύει να διατηρήσει την πρώτη θέση: τους πρώτους πέντε μήνες, οι έμποροι του Παλαιού Κόσμου πούλησαν 86.530 μονάδες, 1,5% περισσότερες από ό,τι την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022.

Η γαλλική μάρκα παρουσίασε σήμερα τα ανανεωμένα χάτσμπακ Peugeot 208 και e-208. Το εξωτερικό έχει ανανεωθεί στο ίδιο στυλ με το συγγενικό crossover Peugeot 2008 (ένα ανανεωμένο μοντέλο έκανε ντεμπούτο τον Μάιο του τρέχοντος έτους). Έτσι, οι απλοί “κυνόδοντες” των φώτων ημέρας έχουν αντικατασταθεί από τριπλές λεπτές λωρίδες, που οπτικά θυμίζουν σημάδια από νύχια λιονταριού.

Η βασική πεντάθυρη έκδοση έχει οπτικά αλογόνου, ενώ η κορυφαία έκδοση GT αποκτά προβολείς LED με τρία ξεχωριστά στοιχεία στη σειρά. Το ανανεωμένο Peugeot 208 διαθέτει μεγαλύτερη μάσκα, η οποία πλέον σχηματίζει ένα ενιαίο σύνολο με την εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα (το βύσμα της ηλεκτρικής έκδοσης μοιάζει παρόμοιο).

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το νέο σεντάν Geely Galaxy L6 αποκαλύφθηκε σε επώνυμες εικόνες

Haval H5 frame SUV: πρώτες επίσημες εσωτερικές εικόνες

Η Mercedes-Benz CLE αντικαθιστά τις δίθυρες οικογένειες C-Class και E-Class