Αθλητισμός

Η ολυμπιακή ομαδική άσκηση που κατέκτησε τον κόσμο της γυμναστικής. Τι είναι τα βουλγαρικά λάντζες;

Διαφήμιση

Παρά την αυξημένη δυσκολία της, αγαπήθηκε από πολλούς αθλητές.
Αυτή η άσκηση ήταν κάποτε το πραγματικό μυστικό όπλο της βουλγαρικής ολυμπιακής ομάδας άρσης βαρών τη δεκαετία του 1970. Ήταν η άσκηση που οι αρσιβαρίστες της ομάδας έκαναν τακτικά για να κερδίζουν. Τα βουλγαρικά lunges ήταν μια εξαιρετική προπόνηση για τους αθλητές, όχι μόνο για τους μυς του κάτω μέρους του σώματος, αλλά και για την ισορροπία τους. Τους επέτρεπε να παρουσιάζουν απίστευτα αποτελέσματα στους αγώνες.

Οι ανταγωνιστές έριξαν μια πιο προσεκτική ματιά στην προπόνηση των αθλητών και υιοθέτησαν την άγνωστη άσκηση. Τώρα είναι γνωστή παγκοσμίως και χρησιμοποιείται στην προπόνηση όχι μόνο από επαγγελματίες αθλητές, αλλά και από ερασιτέχνες. Μόνο το όνομα παραμένει στη μνήμη της ιστορίας της.

Τι είναι τα βουλγαρικά lunges;
Πρόκειται για μια τροποποιημένη εκδοχή των συνηθισμένων lunges, αλλά το πόδι τοποθετείται σε υπερυψωμένη θέση. Με τη μετατόπιση του κέντρου βάρους, το φορτίο μεταφέρεται στο μπροστινό πόδι. Αυτή η συγκεντρωμένη προσπάθεια σε έναν συγκεκριμένο μυ σας επιτρέπει να αντλήσετε τους μυς πιο αποτελεσματικά από ό,τι τα συμβατικά λαγγάρια.

Ποιοι μύες δουλεύουν;
Το κύριο φορτίο ασκείται στους τετρακέφαλους μυς. Ο τετρακέφαλος μυς σχηματίζει το άνω μέρος του ποδιού. Η κατάσταση αυτού του μυός καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του άκρου. Τα βουλγαρικά λαγγάκια σας επιτρέπουν να τον χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Όπως και σε κάθε άλμα, στην άσκηση συμμετέχουν οι μεγάλοι γλουτιαίοι μύες. Οι μικροί και μεσαίοι γλουτιαίοι λειτουργούν ως σταθεροποιητές. Οι μύες της γάμπας βοηθούν το πόδι να παραμείνει σταθερό.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η άσκηση άντλησης στήθους ενός Νορβηγού bodybuilder

Πώς μαθαίνεις να κάνεις pull-ups αν δεν έχεις μπάρα για να κάνεις pull-ups;

Ο εκπαιδευτής εξηγεί ποιες ζώνες γυμναστικής είναι διαθέσιμες και πώς να τις χρησιμοποιείτε