Αθλητισμός

Από το αγαπημένο παιχνίδι του Χάρι Πότερ μέχρι τις εκτοξεύσεις UFO. 5 ασυνήθιστα εξειδικευμένα αθλήματα

Διαφήμιση

Αξίζουν σίγουρα μια δοκιμή!
Η σωματική δραστηριότητα στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κάθε χρόνο. Εμφανίζονται νέα αθλήματα και ορισμένα έχουν ωριμάσει ακόμη και στην ίδρυση ομοσπονδιών. Συγκεντρώσαμε μια επιλογή από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που όχι μόνο σας κρατούν σε φυσική κατάσταση, αλλά γίνονται και ένα σπουδαίο χόμπι.

Κουίντιτς .
Το παιχνίδι έγινε δημοφιλές μετά την κυκλοφορία της σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ. Ωστόσο, μόνο οι κανόνες έχουν δανειστεί από το αγαπημένο χόμπι των μάγων. Δεν υπάρχουν ιπτάμενες σκούπες- χρησιμοποιούνται άλλα εργαλεία – ρακέτες του τένις ή του μπάντμιντον. Μια μπάλα του τένις χρησιμεύει εδώ ως καρφί. Στη Ρωσία, το κουίντιτς είναι παρόμοιο με το χάντμπολ. Στόχος των παικτών είναι να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Ο αγώνας διαρκεί 45 λεπτά. Ο αριθμός των παικτών είναι 14 (επτά σε κάθε ομάδα).

Πλέον υπάρχουν όλο και περισσότερες ιδέες στην κοινότητα για τη μετονομασία του αθλήματος, καθώς δεν έχει πολλά κοινά με αυτό που εφηύρε η Βρετανίδα συγγραφέας Joanne Rowling.

Squash
Ένα άθλημα που προέρχεται αρχικά από την Αγγλία, το σκουός εφευρέθηκε από κατάδικους που χρησιμοποιούσαν ρακέτες για να αναπηδήσουν μια μπάλα σε έναν τοίχο. Η πρώτη αναφορά στο σκουός χρονολογείται το 1807. Στη χώρα μας έγινε δημοφιλές μάλλον αργά – το 1990.

Για το άθλημα αυτό απαιτείται ένα ειδικό γήπεδο με συγκεκριμένες σημάνσεις στους τοίχους. Το παιχνίδι διεξάγεται σε εσωτερικούς χώρους. Μια λαστιχένια μπάλα χτυπιέται με μια ρακέτα, η οποία πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 160 γραμμάρια. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει δύο ή τέσσερις παίκτες. Ο πρόγονος αυτού του παιχνιδιού είναι το racquetball. Η μόνη διαφορά είναι η σκληρότητα της μπάλας.

Οι κανόνες είναι απλοί: πρώτα γίνεται μια βολή για να καθοριστεί ποιος θα είναι ο πρώτος παίκτης. Στη συνέχεια, ο παίκτης επιλέγει την περιοχή σερβίς, το καθήκον του δεύτερου παίκτη είναι να χτυπήσει την μπάλα στον μπροστινό τοίχο με μια ιπτάμενη μπάλα.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η άσκηση άντλησης στήθους ενός Νορβηγού bodybuilder

Μια εξαιρετική άσκηση για την άντληση της πλάτης και των γλουτών

Ο εκπαιδευτής εξηγεί ποιες ζώνες γυμναστικής είναι διαθέσιμες και πώς να τις χρησιμοποιείτε