Τεχνολογία

Στη μάχη της κατά της TSMC, η Samsung υπόσχεται να ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ 2nm σε μεγάλη κλίμακα έως το 2025

Διαφήμιση

Τα μέλη του βάθρου των κορυφαίων κατασκευαστών ημιαγωγών στον κόσμο έχουν έναν κοινό στόχο: να επιτύχουν το συντομότερο δυνατό την παραγωγή τσιπ 2 νανομέτρων σε μεγάλη κλίμακα. Πρόκειται για μια κούρσα στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εταιρείες με αρκετή δύναμη για να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής.

Μιλάμε για την TSMC, την Intel και τη Samsung. Οι τρεις τιτάνες της αγοράς εργάζονται ήδη για την επίτευξη των στόχων τους υπό το άγρυπνο μάτι της βιομηχανίας. Τώρα, όσο περνούν οι μήνες, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες έχουμε για το πώς εξελίσσονται τα σχέδιά τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Samsung δημοσίευσε τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει για να φτάσει στα 2 νανόμετρα.

Η κλιμακωτή ανάπτυξη της Samsung
Οι λεπτομέρειες της στρατηγικής της νοτιοκορεατικής εταιρείας αποκαλύφθηκαν στο SFF Forum 2023 της Samsung που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κατασκευαστής διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τσιπ 2 νανομέτρων το 2025 (δεν έχουμε συγκεκριμένο μήνα). Αυτά θα απευθύνονται ειδικά σε κινητές συσκευές.

Το 2026 θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτού του τύπου των προηγμένων ημιαγωγών για κέντρα δεδομένων (HPC) και, τέλος, το 2027 για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι λύσεις αυτές θα έρχονται με έως και 12% καλύτερες επιδόσεις και 25% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με την τρέχουσα διαδικασία των 3 νανομέτρων (SF3).

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οφέλη του αλατιού για τα βουλώματα της τουαλέτας και του νεροχύτη

Η Apple εξακολουθεί να μην πουλάει το Vision Pro, αλλά θα κατασκευάσει λιγότερες μονάδες από τις εκτιμώμενες

Κάποιος πουλάει στο AliExpress έναν περίεργο (και νέο) φορητό υπολογιστή ρετρό