Τεχνολογία

Η Apple εξακολουθεί να μην πουλάει το Vision Pro, αλλά θα κατασκευάσει λιγότερες μονάδες από τις εκτιμώμενες

Διαφήμιση

Το όνειρο της Apple για τα δικά της γυαλιά μικτής πραγματικότητας ή διαστημικούς υπολογιστές, όπως προτιμά να τους αποκαλεί, δεν εξελίσσεται ομαλά. Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια και έχει περάσει περισσότερα από επτά χρόνια αναπτύσσοντας το Apple Vision Pro. Και τώρα που έκανε επιτέλους το βήμα να τα ανακοινώσει, ίσως αναγκαστεί να παράγει λιγότερες μονάδες από τις προγραμματισμένες.

Οι λόγοι που οδηγούν σε αλλαγές στα σχέδια της τεχνολογικής εταιρείας υπό την ηγεσία του Τιμ Κουκ, η οποία έγινε πρόσφατα η πρώτη εταιρεία που έφτασε την αποτίμηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ποικίλοι. Όμως ένα πράγμα είναι σαφές, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τα στοιχεία των Financial Times: οι στόχοι παραγωγής που είχαν αρχικά τεθεί δεν θα επιτευχθούν. Πού βρίσκεται η Apple; Για να δούμε.

Από το ένα εκατομμύριο μονάδες σε λιγότερο από το μισό αυτού του ποσού
Όπως γνωρίζουμε, η Apple είναι μια εταιρεία που ζηλεύει εξαιρετικά τις πληροφορίες της και, για τον λόγο αυτό, κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει διαρροές ή υπερβολικές αναφορές. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές και ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι η εταιρεία σχεδίαζε να πουλήσει ένα εκατομμύριο γυαλιά τον πρώτο χρόνο. Πρόκειται για έναν συντηρητικό αριθμό που έρχεται σε αντίθεση με τις τεράστιες πωλήσεις επιτυχημένων προϊόντων όπως το iPhone ή ακόμη και το Mac.

Τώρα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα αμερικανική εφημερίδα, πηγές απευθείας από την Apple και την Luxshare, την κινεζική εταιρεία που θα συναρμολογήσει το Vision Pro, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία με έδρα το Cupertino έχει αναπροσαρμόσει τις προβλέψεις της, ώστε να κατασκευάσει λιγότερες από 400.000 μονάδες το 2024. Μπορεί να μην έχετε ξανακούσει ποτέ για την Luxshare και μπορεί να εκπλαγείτε που δεν βλέπετε το όνομα Foxconn. Λοιπόν, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οφέλη του αλατιού για τα βουλώματα της τουαλέτας και του νεροχύτη

Οι ΗΠΑ πρόκειται να μεταφέρουν τον εμπορικό τους πόλεμο κατά της Κίνας στο επόμενο επίπεδο.

Κάποιος πουλάει στο AliExpress έναν περίεργο (και νέο) φορητό υπολογιστή ρετρό