Κινηματογράφος

Το Indiana Jones and the Wheel of Destiny αποτυγχάνει στην Κίνα

Διαφήμιση

Το κινεζικό κοινό δεν ενδιαφέρεται για τις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς
Η ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο τροχός του πεπρωμένου” απέτυχε στην Κίνα. Το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας της η ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Μάνγκολντ, κατάφερε να κερδίσει μόλις 2,3 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λιγότερα από όσα της υπόσχονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πέμπτη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς έχει αυτή τη στιγμή ένα αξιοσέβαστο κοινωνικό σκορ 8,8 στην εφαρμογή πώλησης εισιτηρίων Maoyan, 8,9 στο Tao Piao Piao της Alibaba και 7,3 στο Douban. Με εντυπωσιακό προϋπολογισμό παραγωγής 295 εκατομμυρίων δολαρίων, το “Indiana Jones and the Wheel of Destiny” είναι η πιο ακριβή αμερικανική ταινία που σημειώνει τόσο κακές επιδόσεις στην Κίνα.

Και οι κορυφαίες εισπράξεις στο box office το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν κινεζικές επιτυχίες, μια συνέχεια της αυξανόμενης τάσης που υποδηλώνει ότι οι ταινίες τοπικής παραγωγής υπερτερούν κατά πολύ των εισαγόμενων ταινιών του Χόλιγουντ.

Το μυστικιστικό θρίλερ “Lost in the Stars”, παραγωγής του δημιουργού επιτυχιών Chen Sicheng, ηγήθηκε και πάλι του δρόμου το δεύτερο Σαββατοκύριακό του, ξεπερνώντας την πρώτη του προβολή από την Παρασκευή έως την Κυριακή και συγκεντρώνοντας 116,8 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από 11 ημέρες προβολών στην Κίνα, η ταινία, που κυκλοφόρησε από την Alibaba Pictures, συγκέντρωσε το επιβλητικό ποσό των 319,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Maoyan προβλέπει ότι τελικά θα κερδίσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ μιλάει για τον νέο Χάρι Πότερ

Η Emilia Clarke δεν ντρέπεται να παίξει μπροστά στην πράσινη οθόνη

“Astral 5: The Red Door” θα μπορούσε να είναι η τελευταία ταινία της σειράς