Τεχνολογία

Το νικέλιο παίζει ζωτικό ρόλο στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Διαφήμιση

Η Κίνα δεν συγκαταλέγεται στην επίλεκτη ομάδα χωρών με τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista, δεν εμφανίζεται καν στην πρώτη πεντάδα. Ο ασιατικός γίγαντας, ωστόσο, κυριαρχεί με σιδηρά πυγμή στην παραγωγή αυτού του μετάλλου μετάπτωσης, το οποίο έχει μεγάλη ζήτηση από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης προς εναλλακτικές λύσεις μηδενικών εκπομπών.

Ο ηγετικός ρόλος που κατέχει η χώρα υπό την ηγεσία του Σι Τζινπίνγκ όσον αφορά τις εισροές που θεωρούνται στοιχειώδεις δεν συνέβη εν μία νυκτί, αλλά εξελίχθηκε χέρι-χέρι με ορισμένες στρατηγικές κινήσεις προς την Ινδονησία. Μπορεί να αναρωτηθείτε ποια σημασία έχει το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας σε αυτό το σενάριο. Η απάντηση είναι απλή: τα αποθέματα νικελίου του.

Η Ινδονησία, στο μεταίχμιο με την Αυστραλία
Η Ινδονησία ανταγωνίζεται κατά μέτωπο την Αυστραλία όσον αφορά τα αποθέματα νικελίου σε μετρικούς τόνους, αλλά οι διαφορές εμφανίζονται όταν πρόκειται για την παραγωγή. Η πρώτη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στον κόσμο, ενώ η δεύτερη βρίσκεται εκτός βάθρου και στη μακρινή πέμπτη θέση. Εδώ ακριβώς μπαίνουν στο παιχνίδι η Κίνα και οι εμπορικές της σχέσεις με τους Ινδονήσιους.

Λίγο λιγότερο από μια δεκαετία πριν, το αρχιπέλαγος ήταν ένας σχεδόν ασήμαντος παίκτης στην παραγωγή νικελίου για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο επίκεντρο του προβλήματος βρισκόταν η πολύπλοκη διαδικασία εξόρυξης νικελίου από τα λατεριτικά αποθέματα για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ό,τι εξορυσσόταν χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς, όπως η παραγωγή κραμάτων για τη βαριά βιομηχανία.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι συνομιλίες WhatsApp μπορούν πλέον να μεταφερθούν από ένα κινητό σε άλλο χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα.

Η Apple εξακολουθεί να μην πουλάει το Vision Pro, αλλά θα κατασκευάσει λιγότερες μονάδες από τις εκτιμώμενες

Κάποιος πουλάει στο AliExpress έναν περίεργο (και νέο) φορητό υπολογιστή ρετρό