Υγεία

Πόσες ώρες την ημέρα μπορείτε να εργάζεστε για να μην εξαντληθείτε.

Διαφήμιση

Δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να θέλεις να εργάζεσαι χωρίς ξεκούραση. Αργά ή γρήγορα το σώμα θα εξαντληθεί και το κίνητρο θα εξαντληθεί. Η συνεχής κόπωση θα οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση και μπορεί να είναι δύσκολο να ξεφύγετε από αυτήν. Σας λέμε πώς να αποφύγετε να χάσετε τη στάση εργασίας σας.

Πώς καταλαβαίνετε αν έχετε “καεί”;
Η έννοια της “συναισθηματικής εξουθένωσης” προέρχεται από την ψυχιατρική. Ως εκ τούτου, εναπόκειται στους ειδικούς να κρίνουν το πρόβλημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την κατάστασή σας. Υπάρχει η άποψη ότι αν ένα άτομο καεί σοβαρά τρεις φορές, τότε θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η ψυχική ισορροπία, ακόμη και για τους επαγγελματίες. Η πάθηση αναπτύσσεται σε τρία στάδια.

Η πρώτη φάση
Το άτομο βιώνει συνεχή νευρική ένταση, αισθάνεται εξαντλημένο και συχνά παραπονιέται για κόπωση. Οι καθημερινές χαρές (όμορφες ανατολές, καλό φαγητό, ευχάριστη συζήτηση) δεν είναι πλέον συναισθηματικά ικανοποιητικές. Η μεγαλύτερη επιθυμία είναι να περιμένει το Σαββατοκύριακο ή να πάει διακοπές.

Δεν είναι σπάνιο να αποξενώνεται από αγαπημένα πρόσωπα και η νευρική ένταση προκαλεί επιδείνωση χρόνιων ασθενειών ή προκαλεί νέες παθήσεις.

Κατά κανόνα, σε αυτό το στάδιο της επαγγελματικής εξουθένωσης βοηθά η μείωση του στρες, η ποιοτική ξεκούραση και τα θετικά συναισθήματα από τις αγαπημένες σας δραστηριότητες.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επιστήμονες: μόλις 2,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τους κινδύνους

Τι λέει το βάδισμά σας για την υγεία σας; Λέει ο ποδίατρος

Να γιατί πρέπει να προσθέσετε σκόρδο στη λεκάνη της τουαλέτας σας

Konstantinos Zannas