Αθλητισμός

Η άσκηση άντλησης στήθους ενός Νορβηγού bodybuilder

Διαφήμιση

Είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιείτε ως βασική προπόνηση και να γιατί.
Η άσκηση εφευρέθηκε από τον Νορβηγό αρσιβαρίστα Svend Karlsson, συγγραφέα πολλών ρεκόρ δύναμης. Φαίνεται αρκετά απλή, αλλά η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι απατηλή. Η πρέσα πάγκου Svend μπορεί να δώσει πλήρες φορτίο μόνο όταν συνδυάζεται με άλλες ασκήσεις.

Τι είναι το Svend Push;
Πρόκειται για μια απομονωμένη άσκηση στους θωρακικούς μύες, η οποία ήρθε στον κόσμο της γυμναστικής από το bodybuilding. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως προκαταρκτική κόπωση ή σε ένα σετ με βασικές ασκήσεις για το στήθος. Δεν θα μπορέσετε να ανεβάσετε το στήθος σας με αυτήν, χρειάζεται μόνο για να δώσει ανακούφιση. Συνήθως η πίεση πάγκου εκτελείται με βάρη που είναι σφιγμένα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας.

Η προκόπωση είναι μια τεχνική που επιτρέπει στους μύες σας να αναπτυχθούν και να αντλήσουν ομοιόμορφα. Πριν ξεκινήσετε το κύριο σετ ασκήσεων, εκτελείτε πρόσθετες για να δουλέψετε τους υποστηρικτικούς σας μύες. Αυτοί θα κουραστούν και η μυϊκή ομάδα που θέλετε να δουλέψετε θα αναλάβει κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ποιοι μύες δουλεύουν στην πάγκο πάγκου Svend;
Δουλεύει πολλούς μεγάλους μύες ταυτόχρονα: άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό, άλλους σε μικρότερο βαθμό. Όταν η τεχνική είναι σωστή, η κύρια επιβάρυνση αφορά τον μείζονα θωρακικό μυ, αλλά συμμετέχουν επίσης ο μπροστινός δέλτα, οι τρικέφαλοι και οι δικέφαλοι.

Boris Ilyin: Σε αυτή την άσκηση οι θωρακικοί, οι δικέφαλοι και οι δελτοί εργάζονται σε ισομετρική λειτουργία.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από το αγαπημένο παιχνίδι του Χάρι Πότερ μέχρι τις εκτοξεύσεις UFO. 5 ασυνήθιστα εξειδικευμένα αθλήματα

Μια άσκηση από έναν θρυλικό Αμερικανό bodybuilder. Τι είναι τα pull-ups του Vince Gironda;

Ο εκπαιδευτής εξηγεί ποιες ζώνες γυμναστικής είναι διαθέσιμες και πώς να τις χρησιμοποιείτε