Αθλητισμός

Πώς μαθαίνεις να κάνεις pull-ups αν δεν έχεις μπάρα για να κάνεις pull-ups;

Διαφήμιση

Μια επιλογή εκγύμνασης για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε μπαρ.
Χρειάζεστε μια μπάρα, αλλά δεν έχουν όλοι αυτόν τον εξοπλισμό στο σπίτι, και οι επισκέψεις στο γυμναστήριο μερικές φορές δεν ταιριάζουν με το φορτωμένο πρόγραμμα ή άλλες καταστάσεις της ζωής. Σήμερα, θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να δυναμώσετε το πάνω μέρος του σώματός σας και να προετοιμαστείτε για τη μπάρα.

Χαρακτηριστικά της προπόνησης έλξης
Αν θέλετε να κατακτήσετε τα pull-ups, ξεκινήστε με μερικές βασικές ασκήσεις για αρχάριους. Τι μπορεί να αντικαταστήσει τα pull-ups στο σπίτι, αν δεν έχετε μπάρα για chin-ups; Τότε είναι που πρέπει να κοιτάξετε γύρω από το σπίτι σας για να δείτε τι μπορεί να σας βοηθήσει.

Αλλά πριν περιγράψω τις ασκήσεις, θα περιγράψω τις βασικές ρουτίνες εκγύμνασης.

Προθέρμανση. Πριν κάνετε οποιαδήποτε έλξη, θυμηθείτε να κάνετε προθέρμανση των μυών σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να αυξήσετε το αποτέλεσμα της άσκησης. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στους μύες του στήθους, της ωμικής ζώνης, της πλάτης, των κοιλιακών, των δικεφάλων και των τρικεφάλων. Καθώς είναι αυτές οι περιοχές του σώματός σας που θα συμμετέχουν στο τράβηγμα.

Τύποι λαβών. Έχετε τη δυνατότητα να ασκηθείτε με διαφορετικούς τύπους λαβών. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι η άνω και η ανάποδη. Διαφέρουν ως προς την τοποθέτηση του χεριού. Στην άνω λαβή τα χέρια κατευθύνονται με την πίσω πλευρά της παλάμης προς το πρόσωπό σας, στην αντίστροφη λαβή – με την εσωτερική πλευρά της παλάμης. Η χρήση διαφορετικών θέσεων λαβής σας βοηθά να διαφοροποιείτε το φορτίο κατά τη διάρκεια της προπόνησης και αποτρέπει την προσαρμογή των μυών.

Σωστή θέση του σώματος. Τα χέρια πρέπει να βρίσκονται στο πλάτος των ώμων, αν είναι δυνατόν. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι ωμοπλάτες πρέπει να είναι ενωμένες, η πλάτη ίσια και οι ώμοι γέρνουν.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια άσκηση από έναν θρυλικό Αμερικανό bodybuilder. Τι είναι τα pull-ups του Vince Gironda;

Η άσκηση άντλησης στήθους ενός Νορβηγού bodybuilder

Η ολυμπιακή ομαδική άσκηση που κατέκτησε τον κόσμο της γυμναστικής. Τι είναι τα βουλγαρικά λάντζες;