Τεχνολογία

Το Twitter κατηγορεί τη Meta για την πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της

Διαφήμιση

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πανηγυρίζει για το γεγονός ότι το Threads ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από 24 ώρες, ένα εκπληκτικό επίτευγμα για μια εφαρμογή που, παρά το γεγονός ότι επωφελείται από τη δύναμη του Instagram, είναι νέα. Την ίδια στιγμή, το Twitter έστειλε επιστολή στη Meta με μια σειρά από ισχυρισμούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δικαστική διαμάχη, σύμφωνα με το Semafor.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την X Corp, τη μητρική εταιρεία της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk, αναφέρει ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες ότι η Meta έχει εμπλακεί σε “συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη υπεξαίρεση εμπορικών μυστικών και άλλων πνευματικών δικαιωμάτων”. Το μέσο πρόσβασης στις πληροφορίες αυτές φέρεται να ήταν η πρόσληψη πρώην υπαλλήλων του Twitter.

Στα πρόθυρα μιας πιθανής δικαστικής μάχης
Η εταιρεία της οποίας ηγείται πλέον η Linda Yaccarino ισχυρίζεται ότι τα άτομα που προσέλαβε η Meta “είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες”. Ως εκ τούτου, ισχυρίζονται ότι εξακολουθούν να έχουν υποχρεώσεις απέναντι στην πλατφόρμα και ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν διατηρήσει ακόμη και κάποια έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι ισχυρισμοί προχωρούν ακόμη περισσότερο. Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι η Meta ανέθεσε εν γνώσει της στους εν λόγω υπαλλήλους το έργο ανάπτυξης του νήματος, προκειμένου να το ξεκινήσει “μέσα σε λίγους μήνες”. Όλα αυτά, χρησιμοποιώντας τα εμπορικά μυστικά και την πνευματική ιδιοκτησία του Twitter σε μια πράξη που παραβιάζει τους πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ. Το κείμενο κλείνει με ένα “άμεσο” αίτημα προς την εταιρεία με επικεφαλής τον Ζούκερμπεργκ.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οφέλη του αλατιού για τα βουλώματα της τουαλέτας και του νεροχύτη

Κάποιος πουλάει στο AliExpress έναν περίεργο (και νέο) φορητό υπολογιστή ρετρό

Οι ΗΠΑ πρόκειται να μεταφέρουν τον εμπορικό τους πόλεμο κατά της Κίνας στο επόμενο επίπεδο.