Αθλητισμός

Ο εκπαιδευτής εξηγεί ποιες ζώνες γυμναστικής είναι διαθέσιμες και πώς να τις χρησιμοποιείτε

Διαφήμιση

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε τρία σετ ασκήσεων για διαφορετικούς σκοπούς.
Το εν λόγω εργαλείο είναι μια λαστιχένια ή υφασμάτινη ταινία που χρησιμοποιείται για την άσκηση διαφόρων μυϊκών ομάδων. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η συμπαγής μορφή του γυμναστή, χωράει σε κάθε τσάντα και ζυγίζει ελάχιστα, γεγονός που σας επιτρέπει να παίρνετε τις ζώνες γυμναστικής παντού. Ακόμη και στις διακοπές, μπορείτε να πάρετε μαζί σας το μίνι γυμναστήριο σας. Η λειτουργικότητα είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να ανεβάσετε τα πόδια, τα χέρια και τους κοιλιακούς σας και το μόνο που χρειάζεστε είναι οι σωστές ασκήσεις.

Πώς να επιλέξετε;
Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι: οι ταινίες και οι κορδέλες. Προκειμένου να καλύψετε όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές ασκήσεις, είναι προτιμότερο να έχετε και τα δύο. Οι κορδέλες είναι μια ευθεία γραμμή διαφορετικού πάχους με θηλιές στα άκρα- είναι πιο βολικές για χρήση όταν γυμνάζεστε στα χέρια. Οι δακτυλιοειδείς ταινίες γυμναστικής μοιάζουν με κύκλο και συνήθως έχουν υψηλότερο επίπεδο αντίστασης. Υπάρχουν σε διαφορετικά μήκη: οι κοντύτερες χρησιμοποιούνται συνήθως για την προπόνηση των ποδιών και των γλουτών, ενώ οι μακρύτερες χρησιμοποιούνται για τα χέρια και την πλάτη.

Όταν επιλέγετε μια ζώνη γυμναστικής, πρέπει να λάβετε υπόψη το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, τον τύπο και τον σκοπό της προπόνησής σας και την ένταση της ζώνης. Προκειμένου να ξεκινήσετε την άσκηση με έναν τέτοιο εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια άνετη δυσκολία, η οποία μετράται στο επίπεδο αντίστασης. Μπορεί να δηλώνεται με αριθμούς (1-5) ή γράμματα (S, M, L, XL), από το ελαφρύ προς το βαρύτερο. Θα πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας μια ζώνη αντίστασης με τη χαμηλότερη αντίσταση, η οποία είναι απαραίτητη για να αυξήσετε σταδιακά το φορτίο.

Οι ασκήσεις μπορούν να εκτελούνται ξεχωριστά ή μαζί με άλλα συγκροτήματα. Συνθέστε τις προπονήσεις σας για συγκεκριμένα μέρη του σώματος ή για όλες τις μυϊκές ομάδες και, για καλύτερο αποτέλεσμα, εκτελέστε τρία ή τέσσερα σετ κάθε άσκησης σε 20-25 επαναλήψεις. Μην παραλείπετε όμως την προθέρμανση, θα προετοιμάσει το σώμα σας για την προπόνηση και θα αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πώς μαθαίνεις να κάνεις pull-ups αν δεν έχεις μπάρα για να κάνεις pull-ups;

Η ολυμπιακή ομαδική άσκηση που κατέκτησε τον κόσμο της γυμναστικής. Τι είναι τα βουλγαρικά λάντζες;

Μια άσκηση από έναν θρυλικό Αμερικανό bodybuilder. Τι είναι τα pull-ups του Vince Gironda;