Αυτοκίνητα

Toyota Land Cruiser Prado SUV επόμενης γενιάς: επίσημες φωτογραφίες

Διαφήμιση

Το όχημα παντός εδάφους της Toyota θα αντιγράφει σε πολλά σημεία το αδελφό “τρίτο” Lexus GX που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Το νέο LC Prado θα παρουσιαστεί στο εγγύς μέλλον.

Τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά γραφεία της Toyota διένειμαν τα πρώτα ολοκληρωμένα teaser του νέου SUV. Το όνομα του μοντέλου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά είναι σαφές ότι το Land Cruiser Prado επόμενης γενιάς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα: το προφίλ του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ίδιο με το φρέσκο Lexus GX, το οποίο έκανε ντεμπούτο τον Ιούνιο (αυτά τα SUV και στο παρελθόν ήταν συγγενικά).

Σημειώστε ότι σε πολλές χώρες του “Παλαιού Κόσμου” το σημερινό SUV της Toyota δεν έχει πρόθεμα Prado, δεν θα το έχει στις ΗΠΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι το Prado δεν παρουσιάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες: νωρίτερα το όνομα Land Cruiser χρησιμοποιήθηκε εκεί ως παλαιότερο SUV, η προηγούμενη γενιά του οποίου κυκλοφόρησε στην RF κάτω από τον δείκτη 200, και το σημερινό – ως Land Cruiser 300. Η αμερικανική αγορά LC200 έφυγε το 2021, το “300” δεν θα παραδοθεί εκεί. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι το Land Cruiser θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περίμεναν το Land Cruiser 300. Αλλά όχι, η Toyota αποφάσισε διαφορετικά.

Όπως και το Lexus GX, έτσι και το νέο Toyota Land Cruiser Prado θα διατηρήσει ένα πλαίσιο και θα κινηθεί στην πλατφόρμα GA-F. Οι διαστάσεις, προφανώς, θα είναι επίσης συγκρίσιμες: το μήκος του “τρίτου” GX είναι 4950 mm και το μεταξόνιο 2850 mm- οι παράμετροι του πραγματικού Prado είναι 4840/4857 mm (στις ρωσικές προδιαγραφές) και 2790 mm αντίστοιχα.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το pick-up Hyundai Santa Cruz αποκτά “off-road” έκδοση XRT στο νέο έτος μοντέλου

Peugeot 208 ανασχεδιασμένο: νύχια λιονταριού, πλουσιότερο εσωτερικό και τεχνικές αναβαθμίσεις

Η Mercedes-Benz CLE αντικαθιστά τις δίθυρες οικογένειες C-Class και E-Class